Arhivele lunare: Iulie 2010

Cateva sfaturi inainte de plecare…

Standard

Daca va hotarati sa plecati in India, uitati niste informatii care va pot fi de folos:

1) Trebuie neaparat sa faceti vaccinuri contra bolilor mai frecvente de acolo. Recomandate sunt 2 vaccinuri (pretul lor este de 220 lei), si exista un al treilea optional (160 lei). Aceste vaccinuri sunt insotite de o consultatie care costa 100 lei. Toate acestea se pot face doar la Spitalul Clinic Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” din Bucuresti. Pe langa vaccinuri vi se va prescrie si o reteta pentru pastile contra malariei, pe care le cumparati imediat cum ajungeti in India (sau din tarile in care aveti escala). Vaccinurile se fac cu cel putin 2 saptamani inainte de plecarea in India, si sunt valabile intre 2 si 10 ani.

2) Pentru a aplica pentru viza de India, este nevoie, printre alte documente, si de confirmarea rezervarii biletului de avion. Ceea ce inseamna ca biletul de avion trebuie cumparat inainte. Va recomand sa nu repetati greseala mea: SA NU VA CUMPARATI BILETUL DE AVION DECAT DUPA CE AVETI TOATE CELELALTE DOCUMENTE NECESARE PENTRU VIZA. Daca nu sunteti siguri de documente, sunati la ambasada si mai intrebati exact ce va trebuie, sau chiar mergeti pana acolo doar de proba, sa va spuna daca sunt bune documentele. Este mai putin costisitor decat daca amanati sau anulati biletul din cauza intarzierii vizei. Pentru achizitionarea biletelor de avion, recomand cu incredere agentia AirTickets24.com. Nu va luati dupa cei care va spun „sa le cumparati din timp, ca altfel se scumpesc”. Intr-adevar, se scumpesc, dar cu putin. Daca il cumparati cu 1 saptamana inainte de plecare, e mai scump cu 100 de Euro decat daca il cumparati cu 2 luni inainte. Dar daca il amanati sau anulati, platiti cel putin 300 de Euro.

3)  Daca doriti sa mergeti in India prin AIESEC, veti avea nevoie de un document original din India pe care vi-l vor trimite ei prin posta sau curier rapid. Pentru a avea acest document cat mai repede, insistati! Sunati-i, bombardati-i cu mail-uri, caci indienii sunt foarte delasatori. Ba chiar e posibil sa va dea impresia ca nu le pasa (ceea ce nu este adevarat). Exista curier rapid prin care documentul poate ajunge in 48 de ore, si care costa 2242 Rs (1 RON = 18 Rs). Ei platesc! Daca aveti nevoie urgenta de document pentru a aplica pentru viza, recomandati-le acest curier.

4) Daca mergeti in India ca turist, este important sa cunoasteti pe cineva de acolo. India e o tara dificila pentru un european, mai ales daca nu cunoaste niciun localnic. In caz ca nu este vreun indian care sa va ajute, exista agentii de turism de unde puteti avea ghid si, in functie de bani, si sofer. Un ghid este platit cu sume intre 200 Rs si 1000 Rs pe zi, in functie de serviciile sale.

Anunțuri

Bye bye party

Standard

Cum este ultima mea saptamana in Romania din acest sezon, iar pentru prietenul meu Paul ultima din acest an (el plecand intr-un internship in Germania de 1 an)… ne-am decis sa ne luam la revedere de la prietenii nostri printr-un bye bye party care va avea loc marti, 27.07, de la ora 22:00 in Escape Club (Str. Mihai Viteazu 22, in spate la Restaurant Bulevard).

Muzica este pentru toate gusturile, la fel si preturile (3.5 lei Ursus draught, 4.5 lei berea la 500 ml, 4 lei 50 ml tequilla, s.a). In plus, invitatii nostri vor beneficia de oferte de bye bye drinks 🙂

Petrecerea va tine pana dimineata si intrarea este libera!

Va asteptam in numar cat mai mare!

Despre obtinerea vizei

Standard

Pentru a merge in India este nevoie de viza obtinuta de la Ambasada Indiei la Bucuresti.

Pentru viza de turist* sunt necesare urmatoarele:

– pasaport valabil minin 6 luni de la data de intoarcere

– confirmarea rezervarii biletului de avion

– un traseu stabilit cu locurile de vizitat

formularul de pe site-ul ambasadei, completat

– o poza de tip pasaport

– confirmarea primelor doua locuri de cazare (exemplu: rezervari la hotel)

– 140 lei

Pentru viza de munca (viza business)** prin intermediul AIESEC sunt necesare:

– adeverinta de student

formularul de pe site-ul ambasadei, completat

– o poza de tip pasaport

– pasaport valabil minim 6 luni de la data de intoarcere

– scrisoare de invitatie de la AIESEC India, originala

– scrisoare de invitatie de la AIESEC Romania, originala

– Acceptance Note al firmei/organizatiei din India, scanat

– contractul de exchange, in engleza (original sau scanat)

– contractul de voluntar AIESEC, original

– confirmarea rezervarii biletului de avion

– copie dupa diploma de absolvire a liceului/facultatii

– 280 de lei

Indiferent de tipul de viza solicitat, viza se poate obtine in aceeasi zi sau in cel mult doua zile de la depunerea documentelor la ambasada.

*viza de turist se poate obtine pe maxim 2 luni

** viza business se poate obtine pe maxim 6 luni

Welcome!

Standard

Salutari si bine ati venit!

De mult imi doream sa am blog pe wordpress, si acum s-a ivit ocazia. Nu sunt un blogger din fire, sincer nu vad utilitatea unui blog decat daca persoana care il detine are ceva important sau interesant de zis.

Dedic acest blog intregii mele experiente in eterna si fascinanta Indie, locul in care dintotdeauna mi-am dorit sa ajung. O sa postez de fiecare data cand am ocazia, ca intr-un jurnal.

Important de precizat ca voi posta in limba romana, dedicand acest blog exclusiv prietenilor mei romani care doresc sa-mi urmareasca experientele. Posturi in limba engleza vor fi doar in cazuri mai speciale 🙂

In general pe blog o sa pun si informatii utile pentru cei care doresc sa viziteze India sau sa lucreze acolo, cat si pentru cei interesati de aceasta tara, de oamenii si de cultura ei.

Acestea fiind spuse, va doresc o zi excelenta si va mai astept sa ma cititi!